Löptävlingar på annorlunda platser

Att tävla i löpning är roligt och det är många som tycker om att åka till olika länder för att delta i olika lopp. Många sker på asfalt och städer, men det finns flera tävlingar som sker runt om i världen som skiljer sig från detta. Läs vidare för att hitta fem tips på annorlunda löptävlingar.

Fem olika lopp i världen

Världens kallaste lopp kan du springa, på Nordpolen så klart. Loppet heter North Pole Marathon, och det är för dig som gillar utmaningar. Här är det att springa trots kyla, is och snö. Det är verkligen en upplevelse man sent glömmer. Ett annat lopp, som är annorlunda är Rock ‘n’ Roll Marathon. Denna tävling finns i USA samt på flera ställen runt om i Europa. Det som är speciellt med denna tävling är att det på varannan kilometer står ett rockband och spelar musik, live! Efter att loppet är avslutat så blir det även en konsert med ett känt band.

The Big Five Marathon låter dig springa med elefanter, leoparder och andra vilda djur. I denna tävling så springer du i en annorlunda miljö, nämligen savann. Starten och målet sker vid Lakeside Lodge i Sydafrika. Detta ger dig en naturupplevelse samtidigt som du tävlar!

En annan naturupplevelse kan du få med Jungle Marathon. Nu är det i Brasiliens djungel och regnskog som du får springa. Det är bra om du tränat hårt och är redo för ditt livs utmaning. Loppet är cirka 2 mil långt. Om du gillar nöje, vin, ost med mera så ska du delta i Medoc Marathon. Längs vägen är det 23 olika stopp och på varje stopp får du njuta av just vin, ost och nöjen. Loppet sker mellan vinodlingarna i Médoc, som ligger i distriktet Bordeaux i östra Frankrike.